Ποσότητα και χρόνος

Η συνταγή αφορά 12 μερίδες και ο χρόνος εκτέλεσης είναι 15 λεπτά

Υλικά

    • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γραµ. τυρί κρέμα
    • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
    • 4 -6 κ.σ ζάχαρη άχνη
    • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
    • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 200 γραµ. μαρμελάδα βερίκοκο
    • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
    • Φρέσκα βερίκοκα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι το τυρί κρέμα και την άχνη. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο:Στήνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ.

Βήμα 4ο: Κάνουμε στρώσεις κρέμα μπισκότα, τελειώνοντας με κρέμα.

Βήμα 5ο: Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε μια κατσαρόλα μέχρι να αραιώσει η υφή της.

Βήμα 6ο: Αφού κρυώσει λίγο τη ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μαζί με λίγα φρέσκα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 7ο: Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.