Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα βερίκοκο
Ποσότητα και χρόνος
Η συνταγή αφορά 12 μερίδες και ο χρόνος εκτέλεσης είναι 15 λεπτά
Υλικά
-
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γραµ. τυρί κρέμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
- 4 -6 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 70 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γραµ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
- Φρέσκα βερίκοκα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι το τυρί κρέμα και την άχνη. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βήμα 2ο: Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
Βήμα 3ο:Στήνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ.
Βήμα 4ο: Κάνουμε στρώσεις κρέμα μπισκότα, τελειώνοντας με κρέμα.
Βήμα 5ο: Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε μια κατσαρόλα μέχρι να αραιώσει η υφή της.
Βήμα 6ο: Αφού κρυώσει λίγο τη ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μαζί με λίγα φρέσκα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 7ο: Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.